ייפוי כוח מתמשך
כל עורכי הדין במשרדנו מוסמכים מטעם האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, לעריכת ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות למינוי אפוטרופוס ועריכת מסמך הבעת רצון ע”פ חוק, תוך מתן תשומת לב ורגישות רבה למכלול ההיבטים של ייפוי הכח. התהליך נעשה באופן נינוח ורגוע, תוך מחשבה על כל האפשרויות העומדות בפני האדם, וסיוע לו לבחור את הטוב והנכון עבורו.
“מאז שאמא עברה אירוע מוחי, אנחנו לא יודעים מה לעשות. אחותי אמרה שבטוח אמא הייתה מעדיפה להישאר בבית שלה, אפילו עם עובדת זרה. אנחנו יודעים כמה היא קשורה לבית שלה, בו היא גרה כבר מעל 50 שנה. אבל אני ואח שלי חשבנו שיותר נכון שהיא תעבור לגור בדיור מוגן, שמתאים לאנשים במצבה הרפואי המורכב. שם היא תקבל מענה רפואי מלא. הבעיה הייתה שלא יכולנו לשאול אותה. היא לא מסוגלת לתקשר, וממלמלת דברים לא ברורים. מעבר לתסכול מכך שאנחנו לא יודעים מה אמא הייתה רוצה, חילוקי הדעות גורמים גם למתח גדול, ביננו, האחים.”
בדיוק על מנת להימנע ממצבים כאלו, ולאחר שמשפחות רבות כבר חוו דילמות כמו זו, יצר המחוקק כלי שנקרא “ייפוי כח מתמשך”. ב”ייפוי כח מתמשך” ממנה אדם, בעודו כשיר מבחינה מנטלית, מיופה כח – אחד או כמה – שיהיה מוסמך לקבל החלטות עבורו אם וכאשר, חלילה, לא יהיה מסוגל עוד לקבל החלטות הנוגעות אליו.
האדם יכול למנות מיופה כח בשלשה תחומים – בחלקם או בכולם: עניינים רפואיים, עניינים ממוניים / רכושיים, ועניינים אישיים. האדם רשאי לקבוע אם מיופיי הכוח יפעלו במשותף או בנפרד, ומהו היקף הסמכויות והאחריות של כל אחד מהם.
חתימה על ייפוי כח מתמשך הינה כלי רב עוצמה, באמצעותו שולט האדם במה שייעשה איתו בשלבים שכבר לא יוכל להחליט בכוחות עצמו.
החתימה על ייפוי הכח היא תהליך מורכב, שבו שותפים, בד”כ, גם בני משפחתו של האדם, והם מלבנים ביחד את המשמעויות של ההחלטות השונות. לשם כך נדרשת הבנה רחבה במכלול ההיבטים של ייפוי הכח – הן בהיבטים המשפטיים והן בהיבטים הרגשיים-משפחתיים.